Славея Костадинова

 

 

Славея Николова Костадинова е родена на 28.12.1948 г. в гр. Сливен. Завършила е Техникума по обществено хранене "Неделчо Неделчев" в родния си град. Работи в ресторант по специалността. Учи задочно в Учителския институт "Дичо Петров" в Смолян, а след това през 1991 г. записва "Богословие и библиознание" в Библейският институт в Русе.

През януари 1996 г. емигрира в Гърция, където работи в общественото хранене. В момента е пенсионерка по възраст и живее в Атина. Има две дъщери. Съкровено нейно желание е да се завърне в родния край.

Славея пише от малка, най-напред поезия, а след това и кратка проза. Обича литературата. В Гърция е литературен сътрудник на няколко местни вестници. Активен член е на тамошните български културни средища, КДК "Нов живец". Участвала е в литературни конкурси, където е получила много грамоти и награди. Издала е 3 книги, "Дантелата на дявола"(2016) - сборник с разкази,"Песента на пеперудите"(2016) - стихосбирка, "До семките на ябълката"(2017) - сборник с разкази за жената.

 

 

Публикации в сайта:

 

"Въжеиграчката"

"Дървото"

"Смокът"

"Севда"