Валентин Начев

 

 

Валентин Начев е роден в Самоков.

Завършил е Университета по национално и световно стопанство - София. По професия е икономист и професионално винаги се е занимавал със счетоводство и финанси. Неговата голяма любов са книгите. Още от ученически години много е обичал да чете и да пише. На малките си деца е разказвал приказки, измислени от него самия. Тая си дарба казва, че е наследил от баба си, добра разказвачка на приказки и истории.

Написал е много притчи и стихове, но мечтата му е била да напише голяма книга, повест или малък роман. Роман, който да бъде не само интересен, но и полезен. Повечето му публикации са в личния му блог(https://vnachevblog.wordpress.com/).

Първата книга, която успява да издаде е в джобен формат - „Къде се ражда любовта“(изд. Монт). Притчите му в нея са основани на истински истории.

Други негови книги са, „Няма да е все така“(изд.Монт), „Силата на словото“(изд.Монт), „Божественото лекарство“(изд.Монт). Същите книги са издадени и от изд. Хеликон.

Валентин Начев е преживял много тежки събития в живота си. В резултат на тях се е преустроил на ново философско мислене, което му е помогнало да преодолее старите гибелни тенденции. Сам той пише: Когато се освободих от осъждането и забравих, какво е зло и какво е добро ми остана само живота. Новият живот! Здравият живот! И осъзнах дълбокия смисъл на едно от първите Библейски послания: „И заповяда Господ Бог на човека и рече: от всяко дърво в градината ще ядеш; а от дървото за познаване добро и зло, да не ядеш от него; защото, в който ден вкусиш от него, бездруго ще умреш.”  (Битие 2:16-17).

Сега вярвам и знам, че има едно Божествено лекарство за всичките ни болести и за всичките ни човешки страдания, което е смес от приемане, уважение, благодарност и още няколко други съставки, които всеки сам може да си добави, но изброените три са основни и винаги задължителни! Без тях никога няма да има истинско изцеление, нито за болните ни тела, нито за неспокойните ни умове! 
„Не съдете, за да не бъдете съдени; „(Мат.7: 1–5).

 

 

Публикации в сайта:

 

"Притча за хитреца"

"Притча за времето и приоритетите в живота на човека"